במדינות שונות בעולם קיימים תקנים למלכודות שמנים ושומנים, התקנים קובעים את סוג המלכודת, גודלה, יצרנים מורשים, ואופן טיפול והחזקה.
אולם בישראל המשרד לאיכות הסביבה לא קבע בשלב זה כל נורמה למפרידים המיועדים להפרדת שמנים ושומנים.
אולם ההמלצה שהמפרידים יעמדו בתקן בינלאומי מסויים דוגמת DIN 4040.
ההמלצה לא מתייחסת למפרידי מים-דלק-שמן המיועדים לעסקים דוגמת מוסכים ותחנות דלק.
אל תיבהל! לזאב צלצל! 052-575-6619
או שלח לנו את הפרטים שלך ואנחנו נחזור אליך
כאשר בית העסק רוצה לרכוש מפריד שומן, יש צורך לזהות את הצורך האמיתי והאופטימלי לגבי גודלו של מפריד השומן.
אנו נתקין את מפריד השומנים ונבחן עבורכם את הצורך שלכם במפריד שומן ומהו גודלו האופטימלי תוך כדי בדיקה יסודית של הצרכים הספצפיים של העסק שלכם ובהתחשבות בצורך האמיתי, תוך נסיון לזיהוי כל הבעיות העתידיות.
אנו נמצא עבורכם את המקום האופטימלי להתקנת מפריד השומן וזאת לאחר ניתוח מעמיק של בית העסק שלכם ומערכת הביוב המותקנת בו.
בכל מקרה במידת הצורך אנו נעמוד מול הרשויות עבורכם ונסייע בידיכם בפתרון הבעיה הכוללת
מדינות רבות (TAIIANASSEE CITY (1997 ובינהם ישראל מציעים נוסחה לחישוב גודל מלכודת שמנים ושומנים קונבנציונאלית להתאמת המפרידים לעסק לפי מספר הארוחות המוגשות ביום .
לפי נוסחה זו :
(ארוחות המוגשות בשעת השיא)*(ספיקת שפכים אופיינית)*(זמן שהייה)*(פקטור אגירה) = נפח המפריד דרוש
כאשר
1. מספר ארוחות המוגשות בשעת השיא ( ארוחות/שעות ).
2. ספיקת שפכים אופיינית :
סוג המטבח | ספיקה אופיינית ( ליטר ) |
מסחרי עם מדיח כלים | 22,7 ליטר |
מסחרי ללא מדיח כלים | 18,9 ליטר |
קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום | 7,6 ליטר |
טוחן אשפה הכיור המטבח | 3,9 ליטר |
3. זמן שהייה אופייני :
סוג המטבח | זמן שהייה ( שעות ) |
מטבח עם מדיח כלים מסחרי | 2,4 שעות |
קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום | 1.5 שעות |
4. פקטור אגירה :
סוג המטבח – מטבח מסחרי עם ציוד מלא | פקטור אגירה |
8 שעות עבודה | 1 |
16 שעות עבודה | 2 |
24 שעות עבודה | 3 |
קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום | 1.5 |
1. למסעדות ומטבחים מסחריים קטנים מומלץ להתקין מפרידי שומן קונבנציונליים – המאפשר ניקוי ידני של הצופת , השמנים והשומנים שהצטברו במפריד , ואיסופם למיכלים מיוחדים והובלתם במיכליות להמשך הטיפול .
2 . למסעדות ומטבחים מוסדיים בינוניים מומלץ להתקין מפרידי שומנים אוטומטיים או קונבנציונליים – המאפשר איסוף הצופת , והבוצה המשוקעת , והנוזל שהצטבר והובלתם במיכליות להמשך הטיפול הנדרש .
3 . למסעדות ומטבחים מסחריים גדולים מומלץ מפריד שומנים אוטומטיות להפרדה רציפה של השמנים והבוצה ,החומר נשאב באופן אוטומטי מהמפריד שומנים ונאסף במיכלים מיוחדים שמובלים במשאיות על פי לוח זמנים קבוע להמשך הטיפול במיחזור .
גודל המפריד | נפח כולל במ"ק | נפח מים בליטר | נפח שומן בליטר | נפח פעיל בליטר | מספר הארוחות ביום |
2000 | 2157 | 1423 | 285 | 1708 | 280 |
3650 | 3737 | 2474 | 495 | 2969 | 400 |
5300 | 5318 | 3525 | 705 | 4230 | 500-600 |
6900 | 68988 | 457575 | 915 | 5490 | 700-900 |