תנו לנו לחזור אליכם! מלאו פרטים או חייגו: 052-575-6619

    חייגו: 052-575-6619

    חישוב גודל מפריד שומנים למסעדות ומפעלי מזון קטנים

    במדינות שונות בעולם קיימים תקנים למלכודות שמנים ושומנים, התקנים קובעים את סוג המלכודת, גודלה, יצרנים מורשים, ואופן טיפול והחזקה.

    אולם בישראל המשרד לאיכות הסביבה לא קבע בשלב זה כל נורמה למפרידים המיועדים להפרדת שמנים ושומנים.

    אולם ההמלצה שהמפרידים יעמדו בתקן בינלאומי מסויים דוגמת DIN 4040.

    ההמלצה לא מתייחסת למפרידי מים-דלק-שמן המיועדים לעסקים דוגמת מוסכים ותחנות דלק.

    פנה אלינו עכשיו במייל: hamaayan80@gmail.com

    הצינור דולף? הביוב גולש?

    אל תיבהל! לזאב צלצל! 052-575-6619

    או שלח לנו את הפרטים שלך ואנחנו נחזור אליך

      גלול מטה גלול מטה

      כאשר בית העסק רוצה לרכוש מפריד שומן, יש צורך לזהות את הצורך האמיתי והאופטימלי לגבי גודלו של מפריד השומן.

      אנו נתקין את מפריד השומנים ונבחן עבורכם את הצורך שלכם במפריד שומן ומהו גודלו האופטימלי תוך כדי בדיקה יסודית של הצרכים הספצפיים של העסק שלכם ובהתחשבות בצורך האמיתי, תוך נסיון לזיהוי כל הבעיות העתידיות.

      אנו נמצא עבורכם את המקום האופטימלי להתקנת מפריד השומן וזאת לאחר ניתוח מעמיק של בית העסק שלכם ומערכת הביוב המותקנת בו.

      בכל מקרה במידת הצורך אנו נעמוד מול הרשויות עבורכם ונסייע בידיכם בפתרון הבעיה הכוללת

      • אנחנו נותנים בסיום ההתקנה טופס אישור מיוחד המיועד לרשויות המתאימות על התקנת מפריד שומנים כנדרש לפי החוק

      התאמת מפרידי שומן עסק -Fat separator

      מדינות רבות (TAIIANASSEE CITY (1997 ובינהם ישראל מציעים נוסחה לחישוב גודל מלכודת שמנים ושומנים קונבנציונאלית להתאמת המפרידים לעסק לפי מספר הארוחות המוגשות ביום .
      לפי נוסחה זו :
      (ארוחות המוגשות בשעת השיא)*(ספיקת שפכים אופיינית)*(זמן שהייה)*(פקטור אגירה) = נפח המפריד דרוש

      כאשר

      1. מספר ארוחות המוגשות בשעת השיא ( ארוחות/שעות ).

      2. ספיקת שפכים אופיינית :

      סוג המטבח ספיקה אופיינית ( ליטר )
      מסחרי עם מדיח כלים 22,7 ליטר
      מסחרי ללא מדיח כלים 18,9 ליטר
      קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום 7,6 ליטר
      טוחן אשפה הכיור המטבח 3,9 ליטר

      3. זמן שהייה אופייני :

      סוג המטבח זמן שהייה ( שעות )
      מטבח עם מדיח כלים מסחרי 2,4 שעות
      קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום 1.5 שעות

      4. פקטור אגירה :

      סוג המטבח – מטבח מסחרי עם ציוד מלא פקטור אגירה
      8 שעות עבודה 1
      16 שעות עבודה 2
      24 שעות עבודה 3
      קפיטריה המגישה ארוחה אחת ביום 1.5
      • על פי הנוסחא הנ"ל במטבח מסחרי עם מדיח כלים המגיש 100 ארוחות בשעת השיא והפועל 16 שעות ביממה יש להתקין מפריד שומנים בנפח אופרטיבי של 10.9 מ"ק , לו במטבח זה היה שימוש בטוחן אשפה בכיור היה צורך להגדיל את הנפח של מפריד השומנים ב-1.8 מ"ק נוספים, דהיינו להתקין מפריד שומנים בנפח אופרטיבי של 12.7 מ"ק .

      מבחינת סוגי מפרידי השומנים שמומלץ להתקין, מסווגים את המטבחים "המסחריים" והמסעדות לשלוש קטגוריות לפי גודלם :

      1. למסעדות ומטבחים מסחריים קטנים מומלץ להתקין מפרידי שומן קונבנציונליים – המאפשר ניקוי ידני של הצופת , השמנים והשומנים שהצטברו במפריד , ואיסופם למיכלים מיוחדים והובלתם במיכליות להמשך הטיפול .

      2 . למסעדות ומטבחים מוסדיים בינוניים מומלץ להתקין מפרידי שומנים אוטומטיים או קונבנציונליים – המאפשר איסוף הצופת , והבוצה המשוקעת , והנוזל שהצטבר והובלתם במיכליות להמשך הטיפול הנדרש .

      3 . למסעדות ומטבחים מסחריים גדולים מומלץ מפריד שומנים אוטומטיות להפרדה רציפה של השמנים והבוצה ,החומר נשאב באופן אוטומטי מהמפריד שומנים ונאסף במיכלים מיוחדים שמובלים במשאיות על פי לוח זמנים קבוע להמשך הטיפול במיחזור .

      • כדי לפשט את התהליך סוכם להכין טבלת קשר בין מפרידי השומן ובין מספר הארוחות המוגשות ליום בממוצע במסעדה אופיינית :
      גודל המפריד נפח כולל במ"ק נפח מים בליטר נפח שומן בליטר נפח פעיל בליטר מספר הארוחות ביום
      2000 2157 1423 285 1708 280
      3650 3737 2474 495 2969 400
      5300 5318 3525 705 4230 500-600
      6900 68988 457575 915 5490 700-900